Kuzu Etli Kuskus için kullanılan malzemeler :
250 gr. kuzu gerdan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 kereviz
1 havuç
2 yeşil biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı kuskus
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
Tarifi : Kuzu eti sıvıyağda buhar tenceresinin alt kısmında sotelenmeye alınır. Üzerine soğan, sarımsak, küp doğranmış havuç, küp doğranmış kereviz, biber,salça ve tereyağı eklenerek biraz daha sotelenir. Daha sonra üzerine haşlanmış nohut ve fasülye eklenerek üzerine su verilerek pişmeye bırakılır.Buhar tenceresinin buhar aparatı koyulduktan sonra kereviz yaprağı ya da doğranmış kereviz sapı buhar deliklerinin üzerine gelecek şekilde yayılır. Daha sonra üzerine kuskus eklenerek pişmeye bırakılır.
Pişince kuskus tereyağı ile karıştırılarak servis tabağının altına yayılarak ortası açılır ve kuzu eti ortasına konularak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009