Ana Sayfa > Et Yemekleri > Fırında Patatesli Kuzu Gerdan

(Fırında Patatesli Kuzu Gerdan nasıl yapılır)

Fırında Patatesli Kuzu Gerdan için kullanılan malzemeler :
dilimlenmiş kuzu gerdan
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
3-4 tane patates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz

Tarifi :
Önce gerdanlık etler yıkanıp suyu süzdürülür. Tavada etler yağsız ve susuz olarak iki tarafı çevrilerek rengi dönene kadar pişirilir.

Etler düdüklü tencereye konup üzeri taşacak kadar su ilave edilir. Kabukları soyulmuş bir-iki diş sarımsak ve kuru soğan iri parçalar halinde suyun içine atılır.

Tane kararbiber ve tuz da ilave edilip etler yumuşayana kadar pişirilir.

Etler piştikten sonra suyu süzülüp fırın kabın dizilir. (süzülen bu su, düğün çorbasının yapımında kullanılabilir.)

Ayrı haşlanan patatesler de fırın kabına etlerin yanına alınır. Üzerine salçalı su gezdirilir ve fırın kabının üzeri folyo ile kapatılıp fırında pişirilir.

Servisten hemen önce folyo açılıp etlerin üzerleri kızarana kadar biraz daha fırında tutulur

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.