Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kremalı Muz

(Kremalı Muz nasıl yapılır)

Kremalı Muz için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı limon suyu,
2 adet muz,
1 yemek kaşığı toz şeker
dövülmüş ceviz
krema (krem şanti)

Tarifi :
Muzları dilim dilim, orta kalınlıkta doğrayın. Biraz margarinle birkaç dakika kızartın. Şekeri ilave edin, hafif karamelleşinceye kadar pişirin. Limon suyu ve cevizi ekleyip tekrar bir iki dakika çevirdikten sonra ocaktan alın. Tabağa dizin. Kremayı hazırlayıp yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.