Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kaseto

(Kaseto nasıl yapılır)

Kaseto için kullanılan malzemeler :
1 adet limon
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
7 adet kepekli bisküvi
4 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı konyak
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolata

Tarifi :
Krem şantiyi 1.5 bardak süt ile hazırlayın. Yumurta sarıları ile birlikte şekeri iyice çırpın, üzerine limon kabuğu rendesi ve konyak ilave edin.

Başka bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırlanan yumurta akı ve sarısının karışımını krem şantiye ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın.Karışımı 2′ye bölün. Ayrılan karışımlardan birine kakao ve ufalanmış çikolata ilave ederek kakaolu karışımı hazırlayın. 18×28 cm boyutlarında bir kabın içine alüminyum folyo serin ve ezerek toz haline getirdiğiniz bisküvileri serpin.Üzerine önce kakaolu daha sonra beyaz karışımı yavasça dökün.Üzerini folyo ile kapatıp 1 gece buzlukta bekletin. Başka bir kaba ters çevirip mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.