Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Güveç

(Karides Güveç nasıl yapılır)

Karides Güveç için kullanılan malzemeler :
1 kase haşlanmış karides
1 kase mantar
1 sivri biber
1 domates
2 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz
karabiber
kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Biraz yağda sarımsaklar kavrulur. İçine doğranmış sivri biberler eklenir. Sonra domates koyulur ve tuz, karabiber atılarak karıştırılır. Mantarlar doğranır ve onlar da karışıma ilave edilir. Son olarak karidesler koyulur, biraz kavrulur. Karışım ısıya dayanıklı kaselere alınır ve üstlerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.