Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Biberli Hindi

(Biberli Hindi nasıl yapılır)

Biberli Hindi için kullanılan malzemeler :
500 gr hindi eti
100 gr sivri biber
100 gr kırmızı dolmalık biber
2 adet soğan
100 gr domates
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
2 kaşık zeytinyağı

Tarifi :
Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın. Hafif pembeleşince hindileri atın, kızarıncaya dek karıştırın. İnce uzun doğranmış biberleri katın, rendelenmiş domatesi ekleyin, yarım bardak suyu koyun, kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Pişmeye yakın nane ilave edin. Birlikte 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.