Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > İşkembe Dolması

(İşkembe Dolması nasıl yapılır)

İşkembe Dolması için kullanılan malzemeler :
kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)
tarçın ve kişniş
kuşbaşı dolmalık et (1.5 kg),
tuz (1 çorba kaşığı)
bulgur (1.5 kg)
pirinç (100 gr)
soğan (2 baş)
karabiber (1 tatlı kaşığı)
kırmızı biber
nane

Tarifi :
İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir.

Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir. Geriye afiyetle yemek kalır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.