Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Bon Bon Tavuk

(Bon Bon Tavuk nasıl yapılır)

Bon Bon Tavuk için kullanılan malzemeler :
750 gr yağlı tavuk
1 çorba kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı susam yağı
tuz
2 çorba kaşığı tahin
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı soya sosu
2 adet taze soğan (yeşil kısımları)
1 çorba kaşığı susam

Tarifi :
Susam tanelerini bir tavaya koyun. Hafif ateşte karıştırarak ve tavayı sallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun. Susamların rengi koyulaştıktan sonra tavadan alıp soğutun.

Soğanları ince ince doğrayın. Bir kaseye soğanları, tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun. Sık sık karıştırmaya devam ederek sosu hazırlayın. Tavuğun üzerini örtecek miktarda tencereye su koyarak ateşe oturtun.

Kaynayan suya tavuğu yerleştirin. Bir tutam tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin. Pişen tavuğu sıcak sudan alıp, soğuk suya koyarak soğutun. Tavuk tamamen soğuduktan sonra suyunu süzün. Tavuğu kurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın. Tavuğun butlarını, kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın. Ayırdığınız etleri ince şeritler halinde kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.