Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Korava

(Korava nasıl yapılır)

Korava için kullanılan malzemeler :
1 kg kızılcık

Tarifi :
Bir kilo kızılcığı önce ayıklayıp bol su ile yıkayın. Sonra, derince bir tencereye koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Elbette, ara sıra, tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin.

İyice yumuşayınca, geniş bir kevgire dökün. Alta süzülen kızılcık suyunu tekrar bir tencereye koyun. Ve, koyu bir kıvam alana kadar iyice kaynatın.

Elde ettiğiniz kızılcık hülâsası soğuduktan sonra, kaynar suda yıkanmış tertemiz bir kavanoza alın. Veee..... Kışı bekleyin. Kar düşmeye başlayınca da, sulandırıp komposto gibi pilavın yanında misafirlerinize ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.