Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Acılı Fasulye Ezmesi

(Acılı Fasulye Ezmesi nasıl yapılır)

Acılı Fasulye Ezmesi için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kuru fasulye
bayat ekmek dilimleri
2 tepeleme tatlı kaşığı salça
5 diş sarımsak(dövülmüş)
yarım çorba kaşığı zeytinyağı
toz kırmızı biber
tuz
kekik
100 gr rende kaşar

Tarifi :
Akşamdan ıslatılmış fasulyeler haşlanır. Kaşar hariç tüm malzeme özdeşleşene dek karıştırılır.
Ekmeklerin üzerine sürülür. Üstüne rende kaşar serpilip, fırında pişirilir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.