Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Böğürtlenli Dondurma

(Böğürtlenli Dondurma nasıl yapılır)

Böğürtlenli Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı böğürtlen
4 çorba kaşığı tozşeker
2 adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 su bardağı krem şanti
üzerini süslemek için : krema

Tarifi :
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Armutlardan birini ince ince dilimleyin.

Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin. Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.

Dondurmayla krem şantiyi karıştırın. Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.

Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün. Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, böğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.