Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kunta Kinte

(Kunta Kinte nasıl yapılır)

Kunta Kinte için kullanılan malzemeler :
5 adet yumurta
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı/ veya/ püresi
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kayısı suyu
3 çorba kaşığı kakao
1 kaşık pudra şekeri
250 gr. yumuşak margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Tarifi :
Yumurta, toz şeker, kakao, un, pirinç unu, margarin, vanilya ve kabartma tozunun hepsini bir miksere alın. İyice çırpın. Yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine 1 su bardağı kayısı suyunu dökün. Soğutup ikiye kesin. Arasına marmelat sürüp kapatın. Üzerine pudra şekeri serpin ve ikram edin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.