Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Prensesin Pastası

(Prensesin Pastası nasıl yapılır)

Prensesin Pastası için kullanılan malzemeler :
100g. çikolata (normal çikolata)
1/8 süt
1/2 paket kabartma tozu
3 yumurta
150g. şeker

üzeri icin:
3/4 yemek kaşığı reçel, renkli boncuk, çikolata
100g. margarin
150g. un
tarçın

Tarifi :
İlk önce yumurtanın sarısı ile beyazını ayırıp çırpıyoruz. beyazını sert bir kıvam tutturana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın sarısına margarinimizi, şekerimizi ilave edip krem haline gelinceye dek karıştırıyoruz. Arkasından süt, tarçın çikolata ekleyip çırpıyoruz. İyice karıştırdıkdan sonra mixeri bırakıyoruz şimdi hepsini birleştirmemiz için biraz un (eleyerek) biraz da yumurtanın beyazı ile yavaş yavaş kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Yoksa çırpmış olduğumuz yumurta tekrar su halini alabilir.

Bu işleme un ve yumurta bitene kadar devam ediyoruz. Sonra kabartma tozunu da ekleyip kalıba döküyoruz 180 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme işlemi bitip kekimiz tamamen soğuduktan sonra, her bir tarafına önce reçeli sürüyoruz daha sonra eritmiş olduğumuz çikolatayı sürüyoruz. Daha sonra üzerine isteğe göre renkli boncuklar ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.