Ana Sayfa > Tatlılar > Portakallı Krema

(Portakallı Krema nasıl yapılır)

Portakallı Krema için kullanılan malzemeler :
2 portakal
4 yaprak jelatin
500 gr labne peyniri
200 gr yoğurt
50 gr pudra şekeri
2 cl portakal likörü
200 gr krem şanti
6 çorba kaşığı erik marmelatı
nane yaprağı
acıbadem kurabiyesi

Tarifi :
Portakalların suyunu sıkın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Labne peynirini portakal suyu, yoğurt, pudra şekeri ve likörle karıştırın. Jelatini ıslak bir şekilde küçük, sıcak bir tencerede eritin. Labne peynirli karışımdan 4 çorba kaşığı tencereye ilave edin. Ardından tenceredekini artan labne peynirli karışıma yavaş yavaş ekleyin. Karıştırıp soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi hazırlayın. Labne peynirli karışım jöleleşmeye başladığında krem şantiyi ekleyin. Karışımı tatlı kaselerine paylaştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, erik marmelatını ısıtıp süzgeçten geçirin. Marmelatı bir kaşık yardımıyla kremanın üzerine şekiller çizerek ekleyin. Nane yaprakları ve acıbadem kurabiyeleri ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.