İncirli Tatlı için kullanılan malzemeler :
6 adet kuru incir (suda ıslatılmış, ufak doğranmış)
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
şerbeti :
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
muhallebi :
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50 gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Tarifi : Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160 C de pişirin. (İncirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor.)
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dk havalandırın. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün.
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009