Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Mercimekli & Bulgurlu Yaprak Sarma

(Mercimekli & Bulgurlu Yaprak Sarma nasıl yapılır)

Mercimekli & Bulgurlu Yaprak Sarma için kullanılan malzemeler :
1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş
1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış
3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı nane
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp, 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün. Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.