Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Bol Vitaminli Reçel

(Bol Vitaminli Reçel nasıl yapılır)

Bol Vitaminli Reçel için kullanılan malzemeler :
4 kivi
3 şeftali
200 ml greyfurt suyu
500 gr reçel şekeri

Tarifi :
Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın. Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin.

Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı. Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin. Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın.
Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.