Ana Sayfa > Diyet Yemekleri > Diyet Havuçlu Dana Eti

(Diyet Havuçlu Dana Eti nasıl yapılır)

Diyet Havuçlu Dana Eti için kullanılan malzemeler :
600 gr dana kuşbaşı
3 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz
tuz

Tarifi :
Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin. Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.
Su, limon suyu ve defne yaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.

Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.