Kadayıf Sarması için kullanılan malzemeler :
400 gr. kadayıf
1 adet yumurta akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Tarifi : Kadayıfları tezgahın üzerinde açıp ortalarına ceviz ve yumurta akıyla yaptığınız karışımdan koyun. Bir ucundan kıvıra kıvıra sarın. Kadayıfları tepsiye dizip üzerine tereyağını köpürtüp dökün. Fırında 45 dk. pişirin. Pişen tatlının üzerine su, şeker ve limon suyuyla yaptığınız şerbetten dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004