Ana Sayfa > Tatlılar > Kadayıf Sarması

(Kadayıf Sarması nasıl yapılır)

Kadayıf Sarması için kullanılan malzemeler :
400 gr. kadayıf
1 adet yumurta akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Tarifi :
Kadayıfları tezgahın üzerinde açıp ortalarına ceviz ve yumurta akıyla yaptığınız karışımdan koyun. Bir ucundan kıvıra kıvıra sarın. Kadayıfları tepsiye dizip üzerine tereyağını köpürtüp dökün. Fırında 45 dk. pişirin. Pişen tatlının üzerine su, şeker ve limon suyuyla yaptığınız şerbetten dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.