Ana Sayfa > Diyet Yemekleri > Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et

(Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et nasıl yapılır)

Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et için kullanılan malzemeler :
400 gr dana but
2 havuç
160 gr light konserve tonbalığı
yarım su bardağı light mayonez
1 su bardağı light yoğurt
tuz
2 çorba kaşığı kapari
2 taze soğan
2 defne yaprağı
birkaç salata yaprağı

Tarifi :
Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.