Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Jambon Mezesi

(Jambon Mezesi nasıl yapılır)

Jambon Mezesi için kullanılan malzemeler :
300 gr jambon (salam da olabilir)
500 gr yoğurt
100 gr mısır
2 soğan
1-2 taze soğan
150 gr margarin
taze çekilmiş karabiber

Tarifi :
Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Aynı şekilde jambonu da küpler halinde kesin.
Jambonu yağsız tavada hafifçe kavurun. Soğanı ve margarini ekleyin. Soğan pembeleşince ateşten alın. Yoğurdu ilave edip karıştırın ve üzerini kapatıp bekletin.

Taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Jambon sosunu ısıtın.
Bol karabiberle tatlandırıp ayrı bir kaba yerleştirerek, üzerine taze soğanı ve mısırları serpin. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.