Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ançüezli & Kaparili Közlenmiş Biber

(Ançüezli & Kaparili Közlenmiş Biber nasıl yapılır)

Ançüezli & Kaparili Közlenmiş Biber için kullanılan malzemeler :
6 kırmızı, 6 sarı renkli çan biber
3 adet sarımsak, ince ince doğranmış
1 çay bardağı kapari
105 gr ançuez
1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk
öğütülmüş tane karabiber
sızma zeytinyağı

Tarifi :
Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin. Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar.

Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin. Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin. Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.