Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Yeşil Mercimekli Erişte

(Yeşil Mercimekli Erişte nasıl yapılır)

Yeşil Mercimekli Erişte için kullanılan malzemeler :
1 sap pırasa
1 soğan
2 diş sarımsak
80 gr dana jambon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı salça
400 gr küp doğranmış domates
400 ml et suyu
200 gr yeşil mercimek
500 gr erişte
tuz
kaşar peyniri

Tarifi :
Pırasayı yıkayıp ayıklayın, ardından ince halkalar halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Jambonu küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. Pırasa, soğan, sarımsak ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip hafifçe kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesi ve et suyunu ekleyin. Son olarak mercimeği ekleyip 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pişme süresinin son on dakikasında erişteyi tuzlu suda haşlayın. Soğuk su ile durulayıp süzün. Mercimekli sosu tuzlayıp erişte ile harmanlayın. Kaşar peynirini rendeleyip eriştenin üzerine serpin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.