Tahinli Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı tahin
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu.
Tarifi : Unu büyükçe bir kaba koyup ortasını açın. Unu, yağı, sütü, tahini ve cevizi kaba koyup bu karışımı yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra tepsiyi yağlayıp hamuru elinizle bastıra bastıra yayın. Hamuru baklava dilimi şeklinde kesip orta ısıdaki fırında 40 dk. kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004