Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye

(Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye nasıl yapılır)

Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
400gr kekun
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1/4 su bardağı küçük parçalara ayrılmış gün kurusu kayısı

Tarifi :
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağını, şekerleri ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Unu, toz keçiboynuzunu, kayısıları bu karışıma katın ve tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yuvarlayın. 15 dakika kadar pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.