Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye

(Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye nasıl yapılır)

Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
400gr kekun
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1/4 su bardağı küçük parçalara ayrılmış gün kurusu kayısı

Tarifi :
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağını, şekerleri ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Unu, toz keçiboynuzunu, kayısıları bu karışıma katın ve tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yuvarlayın. 15 dakika kadar pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.