Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Chocolate Babka

(Chocolate Babka nasıl yapılır)

Chocolate Babka için kullanılan malzemeler :
babka hamuru için:
süt 240 ml
100 gr. yumuşak tereyağı
75 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı kuru toz maya
ılık su 120 ml.
660 gr un
1 tam yumurta
2 yumurtanın sarısı

iç malzemesi için:
50 gr. eritilmiş tereyağı
200 gr. sütlü ya da bitter çikolata (kıyılmış)
150 gr. ceviz içi (iri dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tarçın

üzeri için:
pudra şekeri
kakao

Tarifi :
Küçük bir tencerede süt, yumuşak tereyağı, toz şeker ve tuzu karıştırıp tereyağı tamamen eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Soğumaya bırakın. Ilık suyun içinde mayayı eritin ve kabarması için 10 dakika bekletin.
Mayalı su ve ılınmış sütlü karışımı derin bir kapta karıştırın.

Öncelikle 3 cup (330 gr.) unu ekleyin, yumurta ve yumurta sarılarını ilave ederek elinizle karıştırmaya başlayın. Hamur kek hamuru kıvamına geldiğinde, 2 cup (220 gr.) un daha ekleyin. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmayan kıvama gelene kadar kalan 1 cup (110 gr.) unu azar azar ilave ederek hamuru oldukça yumuşak ve esnek bir hal alana kadar yoğurun. (1 cup unun hepsini kullanmamız gerekmeyebilir bu aşamada, hamur elinize yapışmayı kestiyse daha fazla un eklemeyin.)
Hamuru erimiş tereyağı ile hafifçe yağlanmış plastik bir kabın içine alıp, üzerini de az miktar erimiş tereyağıyla yağlayın. Stretch filmi kabın üzerine gevşekçe sardıktan sonra 1 saat mayalanması için hafif ılık bir ortamda bekletin. Hamur 1 saatin sonunda kabarıp stretch filme değecek hacme ulaşmış olacaktır.

Hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp gazını çıkarmak için bir süre daha yoğurduktan sonra bıçakla 2 eşit parçaya bölün. Birinci parçayı unlanmış tezgahta merdane yardımıyla yaklaşık 20 x 30 cm ebatlarında bir dikdörtgen oluşturacak şekilde açın. Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağından sürün, kıyılmış çikolataların ve dövülmüş cevizlerin yarısını düzgünce hamurun üzerine yayın. Üzerine bir tatlı kaşığı tarçını serpiştirin.

Hamurun kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarıp, 26 cmlik derince bir kek kalıbının (kalıp erimiş tereyağıyla yağlanmış olmalı) ortasına kol böreği gibi spiral şekil vererek yerleştirin.

Diğer hamur için de aynı işlemi yapın, fakat bu sefer ruloyu uzun kenardan başlayarak sarın ki, bir önceki hamurun etrafına daha kolay sarabilin. Rulo kısa geldiyse ruloyu çekiştirerek uzatabilirsiniz, hamur yeterince esnek. Şimdi ikinci ruloyu da ilk rulonun etrafına dolayarak yerleştirin. Rulonun uçlarını elinizle bastırarak birleştirin. Üzerine erimiş tereyağından fırçayla sürün, tekrar stretch filmle gevşekçe üzerini sararak 45 dakika daha mayalandırın. (rulo yaparken içindeki çikolatalar hamurun dışına hafifçe çıkıyorsa sorun değil, 2. mayalanmada hamur kabaracak ve bunları kapatacaktır.)

Fırınınızı 180 derecede önceden en az 15 dakika ısıtın. 45 dakikanın sonunda iyice kabarmış olan babkanızı fırına koyup 40 – 45 dakika pişirin. İlk 20 dakikanın sonunda üzeri fazla kızarmışsa alüminyum folyo ile üzerini kaplayarak pişirmeye devam edin.

Babkanız pişince 5 dakika kadar kalıbında ılıtın ve kenarlarını bıçakla ya da spatulayla kalıptan ayırarak ters çevirin. Kalıbı eritilmiş tereyağıyla yağladığımız için kolayca kalıptan çıkacaktır. Tekrar ters çevirip tel ızgara üzerinde soğutun.

Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ve kakao eleyerek süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.