Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kolay Meksika Payı

(Kolay Meksika Payı nasıl yapılır)

Kolay Meksika Payı için kullanılan malzemeler :
iki yüz elli gram yağsız dana kıyma
yarım fincan su
yarım kaşık zeytinyağı
bir kaşık toz kırmızı biber
yarım kaşık tereyağı
bir tutam çok acı toz biber
iki orta büyüklükte iyi kıyılmış soğan
bir kaşık un
bir adet dövülmüş sarımsak
iki kaşık soğuk su
bir adet kuru kırmızı biber
iki ölçek rende kaşar peyniri
bir adet yeşil biber
iki ölçek kırılmış mısır gevreği
dört kaşık dolusu domates rendesi

Tarifi :
Kıymayı, zeytinyağı tereyağı karışımı yağda kavurun. İçine kıyılmış soğanları, ezilmiş sarımsağı, kırmızı yeşil biberleri atıp orta ateşte beş dakika pişirin, rende domatesi ve zevkinize göre acı biberi ekleyip soğumaya bırakın. Su, tuz ve undan bir hamur yapın. Hamuru tepsi biçimindeki yağlanmış güvece orta incelikte yayın. Üstüne bir kat hazırladığınız karışımdan, bir kat rende peynir, bir kat kırılmış mısır gevreği dökün.

Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Fırına sürüp yirmi dakika kızartın, sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.