Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Chili

(Chili nasıl yapılır)

Chili için kullanılan malzemeler :
küçük kutu barbunya
salça
azıcık sosis ve sucuk (birisi de olabilir hiç olmayabilir de)
rende kaşar
soğan, sarımsak
kırmızı biber, yeşil biber
mısır
maydanoz
çeşitli baharatlar(kimyon, karabiber, pul biber, nane, kekik, fesleğen, köri hangileri varsa artık),
zeytin(isteğe göre)

Tarifi :
Soğan, sarımsak ve biberleri yağda çevir. Yumuşayınca içine salçalı sıcak suyu ekle. Biraz tıkırdasın.

Sosisi, sucuğu ve çekirdeklerini çıkardığın zeytinleri ekle; biraz pişsin, üzerine baharatları damak tadına göre ekle
(kimyon ve pul biber mutlaka olacak). Konserve barbunya pişmiş olduğu için indirmeye yakın barbunyayı ilave et.

Ocaktan indirdikten sonra biraz mısır ve kıyılmış maydonozu karıştır. Servis ederken üzerine rende kaşar serp.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.