Ana Sayfa > Tatlılar > Kremalı Balkabağı

(Kremalı Balkabağı nasıl yapılır)

Kremalı Balkabağı için kullanılan malzemeler :
6 parça balkabağı
1/2 kg. şeker
6 çorba kaşığı su
1 bardak krem şanti

Tarifi :
Kabağın çekirdeklerini alın. Ateşe dayanıklı, derin olmayan bir kaba su koyun ve kabakları kabın içine sırayla dizin. Üzerine şeker serpin ve kaynatın. Sonra kabın ağzını örterek hafif ateşte bir saat kadar pişirin. Pişirme sırasında her on beş dakikada bir şekerli şurubu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün.

Kabaklar pişince soğutun. Sonra bir tabağa dizerek şurubunu dökün ve üstüne de krem şantiyi koyun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.