Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Yoğurtlu Balık Körisi

(Yoğurtlu Balık Körisi nasıl yapılır)

Yoğurtlu Balık Körisi için kullanılan malzemeler :
yarım kilo sert etli balık
8 çorba kaşığı yoğurt
1/4 çay kaşığı zencefil
yarım kilo soğan
4 çorba kaşığı yağ veya margarin
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın
tuz

Tarifi :
Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin. Soğanların yarısını ince ince doğrayın. Yarısını dövün ve buna zencefili katın. Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin. Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın. Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın. Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.