Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Zencefilli Tavuk

(Zencefilli Tavuk nasıl yapılır)

Zencefilli Tavuk için kullanılan malzemeler :
1/2 tavuk göğsü küp küp doğranmış
1 baş soğan
2 domates kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış
1 tane taze zencefil ince ince kıyılmış
2 tane biber ince ince kıyılmış

Tarifi :
Tencereye yağı koyup önce soğanlari, biberleri zencefili ve domatesleri öldürüp, tavukları katıyoruz. Biraz kavurduktan sonra, bir çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakiyoruz. Tavuklar pişince, ince kıyılmıs taze zencefil ve kişniş katıp ağzını kapatıyoruz.

Özellikle pirinç pilavıyla harika oluyor. Yapımı çok kolay ve çok lezzetli.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.