Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Favalı Enginar

(Favalı Enginar nasıl yapılır)

Favalı Enginar için kullanılan malzemeler :
4 orta boy enginar
1 su bardağı kuru bakla
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon suyu
1 orta boy soğan
2 su bardağı su
zeytinyağı
dereotu

Tarifi :
Düdüklü tencerenin dibine zeytinyağını dökün. Soğanları doğrayıp kızgın zeytinyağında biraz çevirin. Üzerine kuru bakla, su, tuz, şeker, limon suyu ve doğranmış dereotunun birazını koyun. Bunların üzerine enginarları ters olarak yerleştirip kapağını kapatın. Önce orta, sonra hafif ateşte pişirin.

Enginarlar piştiğinde çıkarıp servis tabağına alın. Tencerenin içinde kalanları gerekirse çok az kaynamış su ekleyerek 5-10 dakika daha haşlayın. Daha sonra hepsini el blenderi ile iyice püre yapın. Hazırladığınız favayı servis tabağının içindeki enginarların içine pay edin.

Üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Kalan dereotlarını kıyıp üzerlerine serpin. Ilık oluncaya kadar bekleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 01 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.