Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna

(Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna nasıl yapılır)

Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna için kullanılan malzemeler :
500 gr ince düz makarna
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
50 gr tereyağı
50 gr parmesan peyniri
400 gr yoğurt
200 gr haşlanmış bezelye
3 adet küçük kabak
3 adet küçük havuç
2 diş sarımsak

Tarifi :
Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın.

Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.