Ana Sayfa > Tatlılar > Italyan Usulü Beze

(Italyan Usulü Beze nasıl yapılır)

Italyan Usulü Beze için kullanılan malzemeler :
150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çubuk vanilya
2.5 su bardağı süt

Tarifi :
Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın. 2 su bardağı sütü kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın. Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Vanilyalı sütü, karıştırarak yumurta tozşeker karışımına ilave edin.

Kremayı benmari usulü pişirin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun.

Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın. Yumurta aklarını kar halini alıncaya dek çırpıp içine kalan 2 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırın. Yumurtalı karışımdan 2 çorbakaşığı alıp suya bırakın. İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin. Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun. Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün. Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.