Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kremalı Haşhaşlı Çıtır Tatlı

(Kremalı Haşhaşlı Çıtır Tatlı nasıl yapılır)

Kremalı Haşhaşlı Çıtır Tatlı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş tohumu
1,5 veya 2 su bardağı un
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
şerbeti
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
kreması için
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı labne peyniri
üzerine
1 poşet krem şanti, haşhaş tohumu

Tarifi :
İlk önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri bir tencere koyup 15 dakika kaynatın. İnmeye yakın birkaç damla limon sıkın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

İrmiği ve haşhaşı ekle, aldığı kadar unla , kabartma tozunu ve vanilyayıda ekleyerek kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış orta boyutta bir tepsiye döküp, 180 derecede pişirin.
Keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbetle buluşturun.

Krema için, sütü, unu şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.Pişen kremaya labne peynirinide ekleyip iyice karıştırın.

Kekin üzerine hazırladığınız kremayı ilave edip çırptığınız krem şantiyide sürüp haşhaş serpip süsleyin. Dolapta dinlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.