Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sodalı Kabak Böreği

(Sodalı Kabak Böreği nasıl yapılır)

Sodalı Kabak Böreği için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka
1 adet kabak
yarım demet dereotu
1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
1 şişe soda
1 çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayın. 1 adet yufkayı buruşuk bir şekilde tepsinin tabanına yayın. İkinci yufkayı da üzerine buruşturarak yayın. Hazırladığınız rendelenmiş kabağı, beyaz peyniri, kıyılmış dereotu karışımını yufkaların üzerine yayın. Üzerine tekrar yufkaları döşeyin. Soda, yumurta ve zeytinyağını bir kapta çırpıp dökün. 200 derecelik fırında 35-40 dk. pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.