Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolatalı Kestaneli Kabak Tatlısı

(Çikolatalı Kestaneli Kabak Tatlısı nasıl yapılır)

Çikolatalı Kestaneli Kabak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
400 gr bal kabağı
200 gr bitter çikolata
200 gr kestane şekeri
50 gr ceviz
50 gr fındık
2 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Kabağı küp küp doğrayıp, üzerine toz şekeri serpin ve ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Blendırla ezerek püre haline getirin. Ceviz ve fındığı blendırla kıyın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Kabak püresini kırık kestane şekeri ile karıştırın. Bir cam kalıbın içine kestaneli kabak püresini yayıp üzerine kıyılmış fındık ve cevizi serpin. Üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp soğutun. Dilimler halinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.