Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Anasonlu Bisküvi

(Anasonlu Bisküvi nasıl yapılır)

Anasonlu Bisküvi için kullanılan malzemeler :
300 gr buğday unu
125 gr margarin
100 gr pudraşeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı silme karbonat
1 tatlı kaşığı dolu anason
2 çay kaşığı silme vanilya
1 yemek kaşığı dolu susam

Tarifi :
Unla karbonatı eleyin. Ortasında yağı elinizle eritin. Yumurtanın yarısını içine katın. Anasonu 1 kahve fincanı suda kaynatıp süzün. Soğuduktan sonra yağın içine karıştırın. Pudraşeker, vanilya koyup hepsini hafifçe yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parmak kalınlığında yuvarlayın, iki ucunu birleştirerek simitler yapıp yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Yumurtayı karıştıırıp hamurların üzerine sürün, susam ekin. Orta ısılı fırında pembe renkte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.