Ana Sayfa > Çorbalar > Beşamel Soslu Mantar Çorbası

(Beşamel Soslu Mantar Çorbası nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Mantar Çorbası için kullanılan malzemeler :
500gr mantar
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet limon
4adet et bulyon
5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz,karabiber

Tarifi :
Önce limonun yarısıyla mantarı suya basıp biraz bekletiniz. Daha sonra temizlemiş olduğunuz mantarı bir tencereye alıp iki su bardağı su ile kalan yarım limonu sıkıp haşlayınız. Mantarları süzmeden önce bir su bardağı haşlama suyundan alınız, sonra haşladığınız mantarları ince ince doğrayıp yağda sotelediğiniz soğana katıp biraz daha soteledikten sonra haşlama suyunda aldığınız suyu, beş bardak suyu ve et bulyonlarını katıp karıştırınız. Diğer tarafta ayrı bir tencerede yağı unu soteleyip sütü, tuzu ve karabiberi katın hafif kıvama kıvamına gelince ocaktan alınız. Daha sonra çorba suyundan azar azar sosa katıp sonra çorbaya boşaltınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.