Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ciğer Sarma

(Ciğer Sarma nasıl yapılır)

Ciğer Sarma için kullanılan malzemeler :
1 parça 75 gram koyun karın zarı (gömlek)
2 su bardağı (400 gram) su
350 gram karaciğer
150 gram akciğer
2,5 tatlı kaşığı (15 gram) tuz
1/2 su bardağı (90 gram) pirinç
1 yemek kaşığı (10 gram) sıvı yağ
2 yemek kaşığı (20 gram) çamfıstığı
2 yemek kaşığı (20 gram) kuş üzümü
3 adet (60 gram) yeşil soğan
2 yemek kaşığı (2,5 gram) nane
1 tatlı kaşığı (2 gram) kara biber
1 adet (50 gram) yumurta

Tarifi :
Gömleği yıkayıp, 1 su bardağı ılık suda bekletin. Ciğerleri yıkayın, karaciğeri soyun, her ikisini de ince ince kıyın veya kıyma makinasından geçirin, içine 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bıraktığı suyu çekene dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pirinci yıkayın, süzün. Başka bir tencereye yağı ve fıstığı koyun, pembeleşinceye dek kavurun. Pirinci ekleyin, birkaç kez çevirip, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz koyun, karıştırın.

Üzerine kuş üzümünü serpin. Önce orta sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocağı kapatın.

Bu arada yeşil soğanı yıkayıp, ayıklayın, ince ince doğrayın, sıcak pilava ekleyin. Karıştırıp, 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve kara biberi pirinçli karşıma ekleyin, altıya bölün.

Gömleği sudan çıkarın, açığ, altı parçaya ayırın, ıslatma suyunu bekletin. Gömlek parçalarının ortalarına ciğer köftelerini koyun, gömleği bohça şeklinde katlayın. Ters çevirip tepsiye dizin. Yumurtayı çırpıp, sarmaların üzerine sürün. Gömleğin ıslatma suyunu ısıtın, tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 40-45 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.