Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Şöleni

(Tavuk Şöleni nasıl yapılır)

Tavuk Şöleni için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk budu
300 gr. mısır gevreği
100 gr. galeta unu
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuzkarabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
kızartmak için sıvıyağ

Tarifi :
Tavuk butlarının dersini çıkartın. Bir kapta sütü, unu, yağı, baharatları ve mısır gevreğini karıştırıp butları bu karışıma iyice bulayın. Kızgın yağda butları kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.