Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çin Böreği

(Çin Böreği nasıl yapılır)

Çin Böreği için kullanılan malzemeler :
1 adet soğan
250 gr.kıyma
100 gr.mantar
4 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet havuç
2 çorba kaşığı bezelye
1 demet maydonoz
1 çay bardağı soya sosu
yarım limon suyu
4 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber.

Tarifi :
Yufkaları büyük üçgenler halinde hazırlayın. Margarini, sarımsağı, yağı, mantarı ve kıymayı sote edin. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp çırptığınız yumurtayla birlikte karışımın içine ilave edin. Böreğin içini kavurduktan sonra yufkaların arasına koyup geniş bohçalar oluşturacak şekilde katlayın. Börekleri kızgın yağda kızartın. Üzerlerine soya sosu, sarımsak ve limon suyu karışımından dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.