Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Pastırmalı Tavuk

(Pastırmalı Tavuk nasıl yapılır)

Pastırmalı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tam tavuk göğsü
1 büyük parça dil peyniri
6 dilim kalın ve çemenli pastırma
1 tutam nane
büyük kürdan
teriyaki sosu

Tarifi :
Bir tam tavuk göğsünü A4 kağıdından biraz daha büyük olacak bir şekilde ve tek parça halinde dövün. Et dövme tecrübeniz yoksa bu işlemi kasabınıza yaptırsanız çok daha iyi olur. Eğer siz döveceksiniz kesme tahtasına ortadan kestiğiniz bir buzdolabı poşeti koyun, tavuk göğsünü üzerine yatırın ve üzerine bir kat daha buzdolabı poşeti koyun. Dövmedeki genel mantık, ortadan kenarlara doğru açılmaktır. Bir cam şişe içine ağır olacak bir bakliyat koyup yavaş yavaş vurarak da dövebilirsiniz.
Dövdüğünüz tavuğu, dikdörtgen bir borcam gibi, çukur ama tabanı düz bir kaba yatırın ve üzerine teriyaki sosu koyun. Sosun geçebilmesi için tavuğa bıçakla çok ince çizikler atın. Sonra tavuğu çevirip aynı işlemi tekrarlayın. Uzun kenarından ikiye katlayacağınız bir A4 kağıdı gibi düşünün tavuğu: Bir tarafına 3 adet pastırmayı yan yana döşeyin, üzerine dil peynirleri ve naneleri yerleştirin ve bir kat daha pastırma dizin. Malzemeleri yerleştirdikten sonra tavuğunuzu zarf kapatır gibi kapatın ve kenarlarını kürdanla tuturun.

Tavaya az bir yağ koyun ve tavuğu orta ateşte, üstünü 2 dakika açık 2 dakika kapalı tutarak ve çevirerek toplam 10-12 dakika pişirin. Böylece hem içi pişecek, hem de sulanmayacak.

Lafı uzattığıma bakmayın, hazırlaması 5 dakika. Dövülmüş tavuğun içine dışına teriyaki sos sürün, pastırma, dil peyniri ve nane koyup kapatın, tamam! Siz salatanızı hazırlarken tavuğunuz da orta ateşte pişecektir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 09 Temmuz 2010

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.