Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Teriyaki

(Tavuk Teriyaki nasıl yapılır)

Tavuk Teriyaki için kullanılan malzemeler :
12 tavuk baget (bütün alt kısmı)
1/4 litre japon soya sosu veya soya sosu
2 çorba kaşığı mirin (pirinç şarabı) veya xeres veya tatlı beyaz şarap (riesling)
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Soya sosunu, mirini ve şekeri küçük bir tencereye koyup, hafif ateşte karıştırarak kaynatın. Ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Sıvıyağı büyük bir tavada kızdırın. Tavuk bagetleri dörder dörder, harlı ateşte çevirerek kızartın.

Tüm butlar kızarınca hepsini tavaya koyun, kaynatmış olduğunuz sosu üstüne dökün, kapağını kapatarak hafif ateşte 20 dakika pişirin.

Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.