Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Şiş

(Karides Şiş nasıl yapılır)

Karides Şiş için kullanılan malzemeler :
20 adet iri karides
10 adet defne yaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber

Tarifi :
Karideslerin başlarını koparıp kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah bağırsağı bıçağın ucuyla temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.
Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karıştırarak 10 dakika bekletin. Baş ve kuyruklarını büküp yuvarlayarak şişlere geçirin. Aralarına yarım limon dilimi, yarım defne yaprağı dörde bölünmüş domates ve yeşil biber geçirmeyi unutmayın.

Karidesleri yağlayın ve çevirerek ateşte pişirin. Sebze garnitürleri ve limon salçasıyla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.