Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav

(Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav nasıl yapılır)

Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1/2 tatlı kaşığı safran
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Tavuk suyunu, safran ve portakal kabukları ile kaynatıp, 2 saat kadar dinlendirin. Böylece portakal kabuğunun kokusu tavuk suyuna iyice siner. Daha sonra süzüp bir kenara bırakın.

Tencerede sıvıyağı kızdırıp içine pirinci atın, 1 dakika kadar kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişme indirin ve dinlenmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.