Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İtalyan Usulü Fırında Makarna

(İtalyan Usulü Fırında Makarna nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Fırında Makarna için kullanılan malzemeler :
500 gr. uzun kesim makarna
2 çorba kaşığı tepeleme un
100 gr. tereyağı
1/2 litre süt
2 yumurta
200 gr. kaşar peyniri
tuz

Tarifi :
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve bir tatlı kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya uzun kesim makarnaları atın ve makarnalar hafif dişe dokunur oluncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenara bırakın.

Beşamel sos için. 75 gr. tereyağını küçük derin bir tencerede eritin. Unu içine atın ve 1-2 dakika kavurun. Soğuk sütü una sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Sosunuz pürüzsüz olmalıdır. 3-4 dakika kadar sürekli ve hızlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp içine yumurtaları kırın ve yine çırparak 1 dakika kadar hafif hafif kaynatın.

En son içine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve yine çırpma teli ile iyice çırparak karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olmasın. Çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

Süzdüğünüz makarnaları derin bir fırın kabına koyun ve kevgirle yayın. Üzerine beşamel sosu dökün, sosu kaşıkla yayın. Üzerine bir parça daha kaşar peyniri serpin. Kalan tereyağını bıçakla küçük parçalara bölerek üzerine dağıtarak koyun ve orta dereceli fırında 25 dakika makarnanın üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.