Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Nazende

(Nazende nasıl yapılır)

Nazende için kullanılan malzemeler :
1 kg lahana yaprağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı
1 su bardağı ceviz
tuz
karabiber
limon
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
sos
1,5 bardak tahin
2 limon suyu
5 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı biber

Tarifi :
Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra kalın damarları ayrılır et bir bıçakla ince ince kesilir.

Etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar eklenir.iyice bıçakla kese kese karıştırılır.

Lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir .pişen tencere bir tepsiye ters olarak kapatılır.

Tahin, ezilmiş sarımsaklar,iki limonun suyu,bakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır.

Ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.