Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Nohutlu Patlıcan Dolması

(Nohutlu Patlıcan Dolması nasıl yapılır)

Nohutlu Patlıcan Dolması için kullanılan malzemeler :
nohut 1/3 su bardağı
su550 gram
soğan 1 küçük boy
patlıcan 12 küçük boy
domates 2 küçük boy
bulgur 3/4 su bardağı
koyun kıyması 250 gram
margarin 4 yemek kaşığı
salça 3 yemek kaşığı
biber salçası
tuz
erik ekşisi

Tarifi :
Nohutu yıka, 3/4 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, ertesi gün kabuklarını soyun. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Patlıcanları ve domatesleri yıkayın, domatesleri yarım santimetreküp irilikte doğrayın. Bulgur, nohut, kıyma, yağ, salça, 2/3 yemek kaşığı tuz, soğan, domates ve nohutun ıslatma suyunu karıştırın, 1-2 dakika yoğurun. Patlıcanların saplarını kesin, her patlıcanın uç kısmından yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde birer kapak parçası keserek ayırın.

Patlıcanları, kenar kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde oyun, iç malzemesini ağız kısmında 2-3 santimetre boşluk kalıncaya kadar gevşekçe doldurun, kapak parçalarını dik olarak içine sokun. Dolmaları, ağız kısımları birbiri içine giren ikili gruplar halinde tencereye dizin, üzerine ısıya dayanıklı düz bir tabak koyun. Kalan suyu ısıtın, kalan tuz ve ekşi ile karıştırın, dolmaların kenarından boşaltın, 65-70 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.