Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Yoğurtlu Tekir Balığı

(Yoğurtlu Tekir Balığı nasıl yapılır)

Yoğurtlu Tekir Balığı için kullanılan malzemeler :
12 adet tekir balığı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber
tuz
un

Tarifi :
Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyıp, kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarımsakları ayıklayıp, ezin yoğurda ekleyerek karıştırın.

Tavada yağı kızdırın, balıkları una batırıp, yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çıkartınca kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Servis tabaklarına alınan balıkların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve pul biberi döküp, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.